maanantai 8. huhtikuuta 2024

Ja minä kuulin äänen taivaasta sanovan: "Kirjoita: Autuaat ovat ne kuolleet, jotka Herrassa kuolevat tästedes. Totisesti - sanoo Henki - he saavat levätä vaivoistansa, sillä heidän tekonsa seuraavat heitä." Ilm.14:13

 


Pitkäaikainen ystävämme Jorma Rämö on mennyt Jeesuksen luokse. Hän oli nukkunut pois perjantain yöllä. Tämä autuas lähtö ei ollut ennakoitavissa. Hänen piti olla tiistaina 9.4. puhumassa Martin kirkossa iltatilaisuudessa.

 

Meidän ystävyytemme alkoi Toijalassa 80-luvun alkupuolella, kun teimme katulähetystyötä yhdessä. Jorma oli Toijalan Katulähetyskodin johtokunnan puheenjohtaja useamman vuoden ajan, kun sen toiminta oli vielä hengellistä. Talo toimii nykyisin Teriskoti nimisenä hoitoyksikkönä päihdeongelmaisille. Vuosikymmenten ajan ystävyytemme säilyi ja saatoimme tavata tuon tuostakin. Viimeksi olimme samassa tilaisuudessa 15.11.23 Kangasalla Suoraman seurakuntakeskuksessa.

 

Muistan, kuinka Jorma kertoi joskus nuorena uskovana olleensa hyvin vaivattuna olemuksessaan ja istunut paikallisen marketin pihalla autossa odottaen vaimoaan kaupasta palaavaksi. Samalla oli paikalle ilmaantunut yksi Toijalan monista juopoista ja tuli hänen autoaan kohti. Jorma ajatteli, että mies tulee pummaamaan rahaa? Hän ruuvasi ikkunan auki. Juoppo katsoi häntä silmiin ja sanoi: - Pidä usko Jumalaan!

 

Pari viikkoa sitten Jorma oli puhumassa 21.3. Tampereen Raamattukoulussa aiheesta ”Miten meissä syntyy Hengen hedelmä.” Tätä voi katsoa videolta:

https://www.youtube.com/watch?v=p1p2AwGdyow 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti