lauantai 1. kesäkuuta 2013

Sodoman iltasanomien kirkollisia uutisia


Sodoman seurakunta on päättänyt tukea lähetystyötä huomattavalla summalla, koska sille läheinen sisarliike Gomorran lähetysseura on päättänyt lähettää ensimmäisen homoparin työkentälleen. Edellytyksenä on kuitenkin se pieni yksityiskohta, ettei evankeliumia kerrota missään tapauksessa eikä kenellekään eikä koskaan. Sodoman kirkkoneuvosto oli asiasta yksimielinen, sillä homoilu kuuluu nykyihmisen elämään ja sen mielestä kyse on vain suuntaisuudesta, joka on tullut syntymälahjana ihmiselle – tietenkin kehityksen tuloksena. Ilahduttavan vähän onkin kuulunut vihapuheita tätä uudistusta kohtaan kaupungin kaduilla, kirkossa ei juuri lainkaan. Myös lähetystyön johtokunta on esittänyt kainon toivomuksen, että kirkko suuntautuisi tulevaisuudessa vain humanitaariseen auttamiseen ja alkukantaisten heimojen elämän piristämiseen. Nyt on jo koulutettu unikon ja kannabiksen kasvattajia, jotka voisivat tulevaisuudessa olla kirkon lähettiläitä sivistymättömissä maissa. Sodoman alkoholiliike on luvannut jo sen varastoissa lojuneet yli-ikäiset kotimaiset tuotteet ilmaiseksi lähetystyön tarpeisiin. Toivomuksen kuitenkin on, ettei sen nimeä mainittaisi kohdemaassa.

Kaupungilla on yleisesti oltu innostuneita seurakunnan avartumisesta ja vapaamielisyydestä, joka tulee varmasti lisäämään kirkon suosiota entisestään. On ollut myöskin jo alustavia tietoja, että kirkko valmistelisi hieman laajempaa irtiottoa perinteistä ja olisi perustamassa omat pienpiirit taitaville varkaille, avioliiton ensikertaa rikkojille, vapaan seksin harrastajille, sellaisille, jotka rakastavat montaa puolisoa yhtäaikaa, kroonillisille valehtelijoille, lapsia mielellään hyväksikäyttäville, samoin peliriippuvaisille on tarkoitus järjestää oma viikonloppuleiri, että voisivat harrastaa yötä päivää omaa mieltymystään. On myös tarkoitus lisätä ekumeenista toimintaa, että mahdollisimman monen eri uskonnon edustajat voisivat olla mukana toiminnassa, vaikka eivät tunnustaudukaan kirkon opetukseen.
 
Alueen kirkolliskokouksessa on pohdittu, miten vanhahtaneet kymmenen käskyä voitaisiin korvat nykyaikaisemmille termeillä ja päästä tästä tuhansien vuosien rasitteesta, joka on vaivannut ihmisten omatuntoja liikaa eri aikoina. On esitetty seuraavaa. Yksi uusi käsky voisi olla, että jokainen voi vapaasti valita jumalansa ja tapansa palvella häntä, sillä kaikki tiet kuitenkin vievät lopulta ykseyteen.  Vanhempien valta olisi myös syytä purkaa, sillä nykyajan lapset eivät yksinkertaisesti kestä mitään rajoituksia elämässään. On ajateltu, että käsky voisi olla enemmän vanhempia koskeva. Omaisuuteen suhteen uusi käsky korostaisi eettisiä pyrkimyksiä hyvään, eli jos joku osaa käyttää toisen omaisuutta yleishyödylliseen tarkoitukseen, sitä olisi edistettävä varsinkin jos siihen liittyy luonnonsuojelua. Sanamuotoa vielä hiotaan. Luonnostaan agressiiviset pitäisi vapauttaa turhasta syyllisyydestä, sillä luonnon kehityskulku on johtanut heidät tällaiseen käytökseen. Yhteisomistus pitäisi olla kaikilla elämänalueilla mahdollinen, siksi uusi käsky voisi ollakin: käytä mitä tahansa hyväksesi, sillä se on sinun.

Myös Sodoman yliopiston teologinen tiedekunta on tullut siihen tulokseen, että Uusi Testamentti ei varsinaisesti sisällä yhtään historiallisesti varmaa sanaa, jota voitaisiin pitää Jumalan sanana. Tämä on hyvin vapauttava tieto, koska monet paikkakuntalaiset ovat eläneet koko elämänsä ajan jatkuvan pelon ja epävarmuuden kourissa kokiessaan syyllisyyttä tekemisistään. Mihin joutuisimmekaan ilman tätä tiedekuntaa, sillä se on varsinainen toivon ankkuri nykyajassa. Jossain käytäväkeskusteluissa tiedekunnalle on ehdotettu lempinimeä Titanic – uppoamaton!

On myös keskusteltu siitä, että olisi jo aika saada kirkkoon joku vahva johtaja, että suhde sakramentteihin voitaisiin jättää vähemmälle ja saataisiin aikaan sopiva esikuva omasta joukosta. Nyt on toteutettu joitakin jumalanpalveluksia, joissa on kokonaan luovuttu Jumalan sanasta ja siitä on hyviä kokemuksia, sillä useat arat ihmiset ovat uskaltautuneet rohkeammin mukaan. Saarna on korvattu liikuntaesityksillä ja urkumusiikilla. Joogaryhmät ovat luvanneet auttaa jumalanpalvelusryhmiä ohjelmasuunnittelussa. Kirkon kattoon asennetut värivalot ovat lisänneet mukavasti tunnelmaa. Kesäteatterin näyttelijät ovat luvanneet kantaa kolehtia kerran kuussa kirkonmenoissa ja paikallisen maneesin väki luvannut ratsastaa kirkon ympäri mainosmielessä koko kirkonmenojen ajan heiluttaen seurakunnan viirejä. Sodoma-bubi on luvannut puoleen hintaan huurteiset oluet jokaiselle, joka tulee sinne heti kirkonmenojen jälkeen. Jokaisesta käynnistä saisi lisäksi leiman, joita keräämällä kuusi kappaletta saisi ilmaiseksi oman oluttuopin Sodoman vaakunalla varustettuna.

Erityisen huolissaan Sodoman seurakunta on ollut Loot-nimisen miehen ympärille kokoontuneesta pienestä kotiseurakunnasta, koska he ovat niin vastaan näitä hienoja uudistuksia. Ilmeisesti hänen toimintaansa tullaan vielä puuttumaan kovalla kädellä, sillä eihän kukaan täysijärkinen voi tukea moista eristäytyvää toimintaa. Keinoina on ajateltu verotuksen nostamista, kokouskieltoa ilman seurakunnan pappia, varojen keräämiskieltoa muualle kuin kirkon osoittamalle toiminnalle. Ilman tätä pientä ryhmittymää Sodoma olisi esimerkillisen puhdas malliesimerkki uudesta kirkosta. Siksi olisi tärkeää rajoittaa heidän julkaisutoimintaansa, joka halutaan tulevaisuudessa kirkon sensuurin alaiseksi. Sensuuri sitten päättää, mitkä julkaisuista voidaan hyväksyä, mitkä hylätä. Kaikki Raamattuun viittaavat nimet tai julkilausumat tulee poistaa julkisuudesta. Lehtien niminä ei saisi julkisesti käyttää, Uusi tie, Sanansaattaja, Herää valvomaan, tms. nimeä. Seurakunta on myös miettinyt, että jos Loot-liikehdinnän piirissä kulkeville ihmisille ei annettaisi enää oikeutta yhteiseen kirkkomaahan, vaan heidän olisi haudattava vainajansa erikseen osoitetulle aidatulle alueelle, johon liitettäisiin selvästi näkyviin banderollit: vain vanhoillisille ja harhaoppisille.

Tässä tärkeimmät tällä kertaa, kerromme taas lisää, kun saamme taas uusia innostavia uutisia rakkaasta kirkostamme, joka on koko yhteiskunnan tukipylväs ja moraalin kulmakivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti