perjantai 13. maaliskuuta 2015

Lauluja Jeesuksesta

Yhteislaulu rikastuttaa uskovien kokoontumisia ja hengellisten laulujen sanoma on parhaimmillaan tukemassa sananjulistusta, antamassa yhteenkuuluvaisuutta ja siunaamassa ihmisiä Jumalan yhteyteen. Joskus laulut ovat tilaisuuden paras anti ja muutamat ihmiset laulavat omaksi ilokseen yksin. On niitäkin, jotka laulavat Jumalalle - ja hän jaksaa kuunnella. Laulut ovat myös rukousta, sydämen tuntojen tulkki ja se sanoma, jota ei itse osannut pukea sanoiksi.

Lauluja Jeesuksesta kokoelmaa on laulettu pitkin maatamme 20 vuotta. Se on tullut tunnetuksi keltaisesta kannestaan ja Vapahtajan silhuetti kuvasta. Lauluvihon edeltäjänä oli 80-luvulla kokoelma nimellä "punainen lauluvihko", jossa oli yli 400 laulua. Nyt Lauluja Jeesuksesta kokoelma on päivitetty uusiksi, vihkon laulut ovat saaneet runomuodon, eikä siellä ole enää sointumerkintöjä. Laulut ovat aakkosjärjestyksessä alkusanojen mukaan. Lauluja on kaikkiaan 319 kpl, mukana on myös aiemmin julkaisemattomia lauluja.
Myös nuottikirja on uusittu kokonaan. Laulujen sävelkorkeutta on pääsääntöisesti alennettu "kansan tasolle" yhteislaulun toimivuutta ajatellen. Samoin sävellajit ja soinnutukset on yritetty katsoa helpoiksi säestää kotikokouksissa ja seuroissa.

Ev. lut. Herätysseura on edelleen kokoelman kustantaja ja myös toimittanut tämän uuden painoksen ja sitä voi kysellä seuraavasta linkistä:
http://herätysseura.fi/?page_id=96Ei kommentteja:

Lähetä kommentti