perjantai 30. joulukuuta 2016

Roskapostia ja täyttä asiaa täällä Pohjantähden alla


Televisiossa esitettiin amerikkalainen ohjelma avaruuden maisemista, siinä käsiteltiin maailmankaikkeuden rakenteita asiantuntemuksen voimalla, jossa kuitenkin jatkuvasti toistuivat sanat: - voi olla, ehkä, kenties, mahdollisesti, oletetaan, nyt tiedämme tämän verran, on olemassa teorioita….
Ajattelin, etteivät tiedemiehet ole kovin vakuuttavia? Ohjelmassa kerrottiin mönkijästä, joka oli saatu Marssiin ja aikansa siellä toittoiltuaan kone oli hyytynyt avaruusromuksi. Kerrottiin avaruusaluksesta, joka oli ammuttu kohti Jupiteria. Se oli tehnyt matkaa 14 vuotta, ottanut muutamia kuvia ja tuhoutunut? Sinne menivät veronmaksajien miljoonat kuin hohtimet kaivoon? Sen he olivat keksineet, että aurinko on elämän edellytyksen keskus? Sen muuten Raamattu kertoo selvästi jo tuhansia vuosia sitten ja aurinko on Kristuksen vertauskuva. Mutta Jeesus on vielä enemmän, hän on alku ja loppu, ensimmäinen ja viimeinen, valo, totuus, pelastaja ja tuomari.
Nämä tieteen ajoitukset ovat sitten oma satukirjansa, kun ihmisjärjellä yritetään kuvitella, miten kauan alkuräjähdyksestä (?) menee ensimmäisen citymarketin perustamiseen aikaa? Tarvitaan melko paljon uskoa ja ymmärrystä kuvitella, että esi-isämme olisivat olleet aikoinaan kaloja, sitten tulleet maalle ja vähitellen muuttuneet "ihmismäisiksi", kuten perustamalla poliittisia puolueita ja ostamalla kesämökkejä, keskittyen karjanhoitoon (tietysti sitten tulee uusia ongelmia, kun karja onkin vain kehityksestä jäljessä olevia sukulaisia - että voiko niitä hoitaa eettisesti oikein, jos he päättävätkin eräänä päivänä ruveta ihmismäisemmiksi vaikka opettelemalla aakkoset?) Tarvitaanhan kaikkeen toki miljardeja vuosia - vai tarvitaanko? Tiede tarvitsee sen verran aikaa selittääkseen kaiken olevaisen ilman Jumalaa. Jumala ei tarvitse aikaa, se on meitä varten, että voisimme ymmärtää häntä.

Ohjelman ehkä mielenkiintoisin osuus oli tiedemiesten arvio maasta; sehän on melkoinen mysteeri, että on yksi erilainen taivaankappale täällä pyörimässä, yksi, jossa on elämää, vettä ja merkillinen poikkeus kehityksestä - ihminen? Ihmeellistä on maan magneettikenttä, joka pitää olemassaoloa koossa ja sitten vielä suojelee meitä ympäröiviltä törmäyksiltä? Vesi ja synty on myös suuri mysteeri tiedemiehille, mutta ei meille tavallisille ihmisille? Kannattaisi lukea Raamattua – ihan alusta!
Jossain vaiheessa tiedemiehet sitten heittäytyivät tosi lapsellisiksi jättäen pohdintansa maasta, he ryhtyivät etsimään siis samanlaista kokkaretta avaruudesta, että salaisuus selviäisi? Näihin tukijoiden juttuihin voisi hyvin kirjoittaa otsikoksi: Älykkäitä satuja! Mielenkiintoista on näiden eturivin heppujen älylliset pohdinnat suunnattomien etäisyyksien taakse ja kertoa vakavalla naamalla, mitä siellä on ja miten ne ovat sinne tulleet. Vaikka saman aikaisesti he eivät kykene hallitsemaan edes omaa kotiaan, perhettään tai edes omaa itseään? Elämää odotetaan löytyvän, vaikka Jumala on sen rajannut tähän, pelastajaa odotetaan löytyvän vielä ihmisistä, vaikka Jumala on hänet jo meille lähettänyt. Voihan jokainen miettiä, paljonko itse on kehittynyt elämänsä aikana - ja mihin suuntaan? Olisi syytä löytää tie Golgatalle, muuten on edessä ikuinen pimeys! Tiede ei auta mitään, se on turhaa ajan ja rahan haaskausta, verrattavissa vanhusten hedelmäpelin pyörittämiseen marketin eteisessä.

Satutunti päättyi ja avasin tietokoneen, tutkin roskapostia netistä. Sitä tulle päivittäin säännöllisesti ilmeisesti automaatilla ammuttuna? Mutta ei hätää, minullakin on semmoinen ohjelma, joka automaattisesti pudottaa roskapostin omaan karsinaansa. Tämmöisiä on tullut:

Tässä kuussa olet valittujen joukossa!
Miten olisi 650 ilmaiskierrosta?
Televisiosi saapuu huomenna keskipäivällä. Voisitko vahvistaa tämän?
Löysimme sinulle uuden kumppanin.
Mahtava rasvanpolttaja samalla kun nukut.
Haluatko laihtua nukkuessasi 3 kg viikossa?
Tämä järjestelmä muuttaa elämäsi. 
Sääret kuntoon Hydro silkin avulla.
Junaile koko kesä ilmeiseksi
Näin saat palkkasi päälle 780 - 3800 euroa / kk
3000 € tilisiirto odottaa hyväksyntää
Duunia kotisohvalta? Kyllä on mahdollista
Sinulle on saapunut lähetys
Ilmainen kausikortti
engl. kielellä: perheesi voi nyt muuttaa USA:han.
Nappaa tästä 400 ilmaista pelikierrosta.
Salaisuus on tullut julki, voit lukea sen itse.
Tarjoamme mahdollisuuden voittaa uuden BMW.
Sinulle, joka aidosti haluat laihtua.
Erikoistarjous varten erityinen henkilö kuin sinä.
Kauniit ripset tarjous juuri sinulle.
Tuuheat ja naiselliset hiukset - kokeile postikuluilla!
25 min. jäljellä vahvistaa lahja korttisi

En ole ajatellut etsiä uutta kumppania, enkä muuttaa Amerikkaan, saada lisäansiota, laihtua, korjata ripsiä, tai sääriäni, en junailla kesällä, enkä ostaa televisiota, en enää mennä töihin tai tienata lisää, en halua BMW-autoa, en erikoistarjousta. Mutta monet tahot muistavat minua päivittäin uhraamalla tekniikkaa saadakseen sieluni kääntymään. Maailmalla ovat omat evankelistansa, joille riittää hetken nautinto, rikkaus, ilo nyt tässä.

No onneksi oma koneeni ulostaa nuo postit automaattisesti roskakoriin. Kuka sitten tarrautuu kaikkeen tuohon ja ostaa ties mitä? Ja mihin tuota kaikkea tarvitaan, tai kuka tarvitsee, ja onko meistä enää kehittymään, jalostumaan tai oppimaan uutta. Ehtoopuolen sankareille ei kannata enää mainita montaa asiaa päivässä, kun ei mene paljon jakeluun? "Mutta Barsillai vastasi kuninkaalle: "Montakopa ikävuotta minulla enää lienee, että menisin kuninkaan kanssa Jerusalemiin: minä olen nyt kahdeksankymmenen vuoden vanha; osaisinko minä enää erottaa hyvää pahasta, tahi maistuisiko palvelijastasi miltään se, mitä hän syö ja mitä juo? Tahi kuuluisiko minusta enää miltään laulajain ja laulajattarien laulu? Miksi palvelijasi vielä tulisi herralleni, kuninkaalle, kuormaksi?" 2.Sam.19:34-35.
Elävä kristillisyys perustuu armon ja totuuden ilmenemiseen Jeesuksen kautta. Se ei ole mitään halpakaupittelua tai joulualennusmyyntiä, eikä se ole edes aina tarjolla, sillä etsikkoajat tulevat ja menevät. Kieltäjät ja tuumaajat jäävät auttamattomasti asemalle, kun evankeliumijuna kutsuu kyytiin.

Herra on asettanut muutamia perusasioita uskovan elämään, sitä sanotaan vakaumukseksi ja kutsumukseksi, se on evankeliumi – Jumalan salaisuus, joka avautuu etsivälle ja kyselevälle. Jeesus elää meissä uskovissa ja hän tahtoo ottaa myös muodon uskovissa. Tämä merkitsee uutta elämää, hengellistä moraalia, uskontekoja, uutta valoa ja yhteyttä uskovien kanssa. Tämä ei ole meidän valintaamme vaan Jumalan, sillä Kristuksen oma on aina sidottu Vapahtajaan. Emme ole itsemme omia toteuttaaksemme mieltymyksiämme, vaan ristin kautta hyväksymme Herran ja suostumme hänen tahtoonsa. Tässä koulussa uskovasta tulee:

1.Taloudenhoitajia l.Kor.4:l (salaisuus). Meille uskotaan Jumalan salaisuuksia, jotka ulottuvat yli ajan, paikan ja ihmisedellytysten. Palvelemme Herraa asioimalla hänen valtuuttaminaan, hänen antamilla armolahjoilla, hänen seurakunnassaan rakentaen sitä, ja evankelioiden hänestä luopuneita, eksyneitä, kadonneita, hengellisesti kuolleita.

2.Vihoviimeisiä l.Kor.4:9 (katseltavia = teatron) Uskovat ovat maailmassa teatteriesitys, joka ei saa taputuksia osakseen. Monet odottavat uskovien lakkaavan uskomasta, toiset odottavat heidän laimenevan uskossaan ja osa vihaa sielunsa syvyydestä heitä. Kaikenlaiset yllättävät tilanteet odottavat kulman takana uskovaa, joka kantaa ristiään. Sillä kansa vaatii sirkushuveja ja asettaa uskovan pellen-rooliin.

3.Tunkio l.Kor.4:13 (kaikkien hylkimiä). Jätteet kumotaan kaatopaikalle ja sellaiseksi uskova joutuu "viisaan" maailman silmissä, kertoessaan järjetöntä sanomaa juutalaiseksi syntyneestä Jumalan Pojasta maailman Pelastajasta. Uskovan on varauduttava siihen, että hänet hylätään, hänellä ei ole uskovien lisäksi ystäviä, sillä hän haisee kuolemalta maailman sieraimissa kuin vanha kalanruoto.

4.Kirje 2.Kor.3:3. Postilla menee huonosti, eivätkä lähetykset tahdo kulkea perille? Mutta Jumalan postilaitos toimii aina ja kaikkialla, sillä Herra käyttää eläviä kirjeitä, elävää mustetta, äänikirjeitä, elävän elämän todistusta. Hän kirjoittaa palvelijoihinsa lähetteen, antaa voiman, luo edellytykset ja taloudelliset puitteet evankeliumin esiinmarssiin – näin lopunaikoina mm. netin verkkokalastuksen kautta.

5.Valkeus Fil.2:15 (pyhyys, puhtaus, onni) Joskus tuntuu, että näissä kisoissa ei ole juuri välkkyjä lainkaan. Tasapaksu, harmaus on vallitseva väri, joka saa voimansa uskonnollisuudesta. Värikkäät tyypit ja tavoista poikkeavat savustetaan äkkiä pihalle, että vanha kuolettava pimeys vain laskeutuisi kaiken kuorutukseksi? Mutta tähän Jeesus tekee topin ja valaisee syntisen taivaan valollaan. Ihmeellistä, ja sen seurauksena em. alkaa heijastaa Kristus-valoa ympäristössään yleisön pyynnöstä huolimatta!

6.Hyvät teot Ef.2:10 On turha alkaa miettiä, että mitä hyvää on tullut tehtyä. Aikansa kun miettii omia tekemisiään, niin itsekkyys alkaa paistaa kaikkialta läpi? Jos ja kun hyviä tekoja ilmenee, ne ovat Kristuksen aikaansaannoksia ja ehkä parhaiten juuri silloin, kun uskovainen on ollut eniten hiljaa ja sivussa. Hyvät teot ovat Kristus-kuva, jota lukemalla toiset löytävät Jumalan.

- uskovaisuus ei ole höpöttämistä - se on elämää ja uskonvaellusta Jeesuksessa. Usko siis kaikki Jeesukselle, hän pitää sinusta huolen!

Kiitos herra, että olet jaksanut meitä kärsivällisesti kuljettaa, siunata ja johdattaa kuluvan vuoden aikana. Se on tuonut tullessaan yllätyksiä, iloja ja itkuja. Muista kiusattuja, sairaita, kuormien alla kulkevia, pimeää porukkaa ja luopuneiden armeijaa. Tuo valheessa elävät totuuteen, pettyneet rakkauteesi, toivon kadottaneet armopöytääsi. Muista sitäkin, joka kokee olevansa kaikkein huonoin. Ota koko tuleva vuosi hallintaasi meidänkin osalta, että voisimme kulkea askeleissasi ja edeltä valmistetuissa teoissa. Anna meidän kuulla uutisia pelastuneista, jotka tunnustavat sinut Herrakseen ensimmäistä kertaa elämässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti