torstai 14. maaliskuuta 2013

Enkeleitä ja ihmisiä


Suomeen on perustettu jokin aika sitten Bisnesenkelit niminen yhdistys, joka pyrkii maksimoimaan ihmisten rahoja sijoitusmarkkinoilla. Nämä ovat liikemiehiä, joilla raha pursuu ulos taskusta ja siksi he yrittävät sijoittaa niitä luotettaviin hankkeisiin. Jo parilla tuhannella eurolla pääsee tähän mainittuun kategoriaan sijoittajaksi ja saa enkelin nimen. Enkeli nimitys kuulostaa hurskaalta, aivan kuin taivaasta tullut auttaja olisi ilmestynyt helpottamaan alkavan yrittäjän kassavajetta. Ilmeisesti taustalla on kuitenkin vain rahanhimo ja koronkiskonta, ilman mitään hyviä tunteita? 

Kirkko pistää vielä paremmaksi ja nimesi yhteisvastuukeräyksen tänä vuonna "Ryhdy enkeliksi". Tuosta vaan syntinen ihminen ryhtyy enkeliksi – ihmeiden aika ei olekaan ohi. Siinä ei tarvita Jumalaa eikä Kristusta, ei ermoa eikä totuutta; siihen riittää oma tahdonratkaisu. Uskonto ottaa niskalenkin uskosta ja selättää sen. Niin sitten enkelit valloittavat seurakunnan ja jälkeä syntyy. Syntiset enkelit huseraavat monenlaisissa touhuissa, laulavat, rukoilevat, palvelevat ja johtavat seurakunnassa, mutta parannuksesta ei tiedetä mitään.

Nykyään on myös vallalla yleinen harhainen käsitys, että ihminen muuttuu kuollessaan enkeliksi ja jää sitten henkiolentona hengailemaan omaistensa lähipiiriin eräänlaisena tarkkailijana ja auttajana. Onhan se toiveita herättävää, kun täysin synnissä eletty elämä perkeleen ja maailman orjana päätyy yhtäkkiä, puf, taivaan esikartanon vartijaksi. Todellinen ylennys on tapahtunut ja vielä sekin, ettei asianomainen ole tiennyt siitä itse mitään? Sukulaiset ovat hoitaneet asian suhteilla. Näitä riittää, sillä uskonnolisuus on aina nousussa, kun kuolema alkaa lähestyä.

Edesmennyt Jumalan palvelija Hilja Aaltonen olisi monen mielestä kelvannut enkeliksi, mutta ihmisenä hän kuitenkin kuoli ja ihmisenä Jumala hänet kutsui, siunasi ja varusti palvelukseensa. Meidän hyvyytemme, uskollisuutemme tai kuuliaisuutemme ei riitä muuttamaan olemustamme paremmaksi. Olemme syntisiä ihmisiä hautaan saakka, mutta parhaimmillamme armahdettuja syntisiä. Siksi uskovan suuri kutsumus onkin olla Herransa edessä alati tunteakseen hänen tahtonsa.
”Niin totta kuin Herra, Israelin Jumala, elää, jonka edessä minä seison” 1.Kun.17:1. Siinä on elävä Jumala, jonka elämänvoimasta kumpuaa myös uskovaan jatkuvasti uutta elämää ja virvoitusta. Siinä opitaan sellaista armoa, joka ei muuten tulisi mieleenkään. Kun uskova on kovassa ahdistuksessa ja synnintunnossa, on hänellä kuitenkin puolustaja, joka aina rukoilee hänen edestään, hänen parhaakseen. Herra neuvoo omiaan elämäntien kulkemisessa. Elija ei kuitenkaan muuttunut enkeliksi uskovaisuutensa myötä, vaan oli tavallinen ihminen heikkouksineen. ”Elias oli ihminen, yhtä vajavainen kuin mekin, ja hän rukoili rukoilemalla, ettei sataisi; eikä satanut maan päällä kolmeen vuoteen ja kuuteen kuukauteen. Ja hän rukoili uudestaan, ja taivas antoi sateen, ja maa kasvoi hedelmänsä.” Jaak.5:17-18. Tämä raamatullinen tieto on tarpeellinen siksi, ettemme tee hänestä yli-ihmistä tai enkeliä. Voimme ajatella toimivamme Elian ja Hiljan kanssa Jumalan suunnitelmissa saman tien kulkijoina, samassa Herran siunauksessa, samassa seurakunnassa, kiitollisena ja iloiten palvellen Vapahtajaa.

Jumalan aseet ovat Jumalan valmistamat, Jumalan äänitorvet puhuvat Jumalan sanoja, Jumalan palvelijat rukoilevat Jumalan Hengessä. He seisovat Jeesuksen edessä, katselevat häntä voittajana, katselevat hänen veristä kärsimysmuotoansa, katselevat hänen suloista rakkauttaan, katselevat hänen taivaaseen asti ulottuvaa toivoaan, katselevat häntä Sanan valossa ihastellen hänen ihmeellisiä lupauksiaan, katselevat häntä elämänleipänä, joka ravitsee näkäiset, katselevat häntä siunaavana Jumalan poikana, joka kutsuu heikkoja omiaan syliinsä. He seisovat Jumalansa edessä vaikeina päivinä, koettelemusten hetkinä, yksinäisyydessä, vaivattuina, kiusattuina, hylättyinä, sairaina, ahdistuksissa, peloissaan. Mutta heillä on suuri Vapahtaja, joka aina ja kaikkialla hallitsee kaiken, viisaasti ja jumalallisesti.

Kiitos Jeesus enkeleistä, jotka lähetät tiellemme johdattamaan meitä Jumalan tahdossa. Varjele meitä luulemasta itseämme enkeleiksi, ettemme sekoa omavanhurskauteen ja ihmisviisauteen, itsevalittuun jumalanpalvelukseen. Kiitos heistä, jotka ovat esimerkillisesti seisseet sinun edessäsi kuunnellen ääntäsi ja seuraten sanasi valoa. Anna meillekin sitä mieltä ja nöyryyttä ottaa asiat sinun kädestäsi, että voisimme oppia, miten katoavaa on aika, miten tavoiteltavaa on iankaikkisuus taivaan kodissa, sinun luonasi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti