lauantai 1. maaliskuuta 2014

Sodoman seurakunnan uutisia


Nykyaika on vaikuttanut suuresti Sodoman seurakuntaan ja se on koettu yleisesti iloisena asiana. Varsinkin ihmisten synnynnäisten taipumusten toteuttaminen on tärkeää ja se on kirjattu myöskin seurakunnan pitkäntähtäyksensuunnitelmaan. Ihmisten on oltava vapaita toteuttamaan omia mielihalujaan ilman esteitä tai lainomaisia rajoitteita. Kaikenlainen kieltäminen vain kahlitsee luovaa mieltä ja masentaa ihmisten kehittyneitä ominaisuuksia. Valtuusto on esittänyt määrärahoja vapaudenkaipuumatkojen järjestämiseen ulkomaille, jotta seurakunta voisi pysyä ajanhermolla yleismaailmallisissa trendeiss
Sodoman seurakunta onkin innokkaasti seurannut parisuhdelain käsittelyä parlamentissa ja odottaa hartaasti sen hyväksymistä ja virallistamista valtakunnassa. Pastori Mieli Kielinen on jo asennoitunut homoparien siunaamiseen urakalla ja tunnelma on jo katossa. Hän on järjestänyt pienet bileet paikallisessa Sodoma-bubissa ja tarjonnut kierroksen diakoniatyön varoista seurakunnan kannatuksen nostamiseksi. Toinen seurakunnan pastori Leo Lässy on hieman toppuutellut kollegaansa, sillä voihan olla, ettei kysyntä kohtaakaan tarjontaa? Tosin eräs paljon kirkon vanhoillisesta asenteesta kärsinyt ihminen (niin hän kertoi) on ollut yhteydessä kirkkoherranvirastoon, että jos kohdalle sattuisi sopiva ”ystävä” niin hänkin olisi asiasta kiinnostunut, kun se saa lainvoiman. Toistaiseksi hän haluaa vielä pysyä kaapissa, eikä nimeään julkisuuteen.

Toiminta on ollut koko talvikauden vireää ja kaikki ikäryhmät on huomioitu lukuisissa tilaisuuksissa, joissa on kerätty myös rahaa ja vanhoja vaatteita kaukaisten kansojen hyväksi. Aivan uutena työmuotona on päätetty järjestää pilkkikilpailu teemalla ”kauniit ja rohkeat kutujärvellä”. Järveen on valmiiksi asetettu pieni lappunen yhden kuhan suuhun ja joka sitten saa tämän kalan pilkityksi, hän voittaa pääpalkinnon. Palkinto on aivan ainutlaatuinen ja mielenpainuva, seurakunta on päättänyt lahjoittaa ilmaisen hautapaikan voittajalle ja vielä viiden vuoden kukat hänen haudalleen. Lisäksi on vielä lohdutuspalkintoja osallistujille. Viimeaikojen heikot jäät ovat asettaneet omat rajoituksensa kilpailulle ja onkin päätetty, että seurakunnan pitkäaikainen, eläkeikää lähestyvä, kanttori menee kokeilemaan ensin jään kestävyyden. Ja jos kanttorin kunto ei sitä salli, menee vanha suntio jäälle?

Seurakunnan alueelta on myös löydetty yksi koti, jossa on tavattu kiellettyä kirjallisuutta. Kirjallisuus on takavarikoitu ja päätetty tuhota hautaamalla kirkon vieressä olevalle hautausmaalle. Kirjat ovat maallikon kirjoittamia, ja sisältävät lähes pelkästään Raamatun tekstien selitystä, sekä todistuksia uskoontuloista. Tätä materiaalia on pidetty erityisen vaarallisena, koska se voi hermostuttaa rauhassa elävät seurakuntalaiset ja saada aikaan paniikkia. Joitakin kirjoja on jo valitettavasti päässyt kulkeutumaan yksityisten henkilöiden käsiin ja heidän käyttäytymisensä on alkanut vaikuttaa kovin oudolta ja poikkeavalta. He ovat itkeskelleet kirkossa ja tunnustaneet syntejään, kehottaneet siihen muitakin. Erikoisen huolestuttavana on pidetty sitä, että he ovat kertoneet ihmisen pelastuvan vain Jeesuksen kautta? Seurakunta yrittää nyt kaikkensa saadakseen kitketyksi tällaisen ilmiön piiristään. On myös epäilyjä, että kyseisessä kodissa olisi vietetty ehtoollista ilman pastorien läsnäoloa.

Rukousta pyritään rajoittamaan, sillä siitä on seurakunnan johdolla huonoja kokemuksia. Aina kun seurakunta on enemmän rukoillut, on joku jäsenistä seonnut ja ruvennut lukemaan Raamattua. Tästä johtuen kaikenalaiset rukousiltatilaisuudet ja kokoontumiset ovat ehdottomasti kiellettyjä. Myös hengellisten laulujen suhteen ollaan äärimmäisen tarkkoja, ettei niissä esiinny kääntymisestä tai parannuksesta kieliviä ilmaisuja. Myös kaikenlainen todistelu uskoontulosta on täysin sopimatonta ja kuvastaa vain itsekeskeisyyttä. Laulujen pitää olla globaaleja ja ihmisten arkipäivään liittyviä, opettavia ilman Jumalan nimen mainitsemista tai omatuntoa häiritsevää muutospainetta. Niiden tulee sisältää ihmisrakkautta kaikissa väreissä. Kirkkovaltuustolle onkin tullut tietoon, että entisen Itäblogin alueella toimineitten salaisen poliisin arkistojen kätköistä olisi löytynyt hyviä keinoja seurakunnan rauhoittamiseksi ylihengellisyydestä. Ja on jo lähetetty pyyntö saada vierailla kyseisissä maissa opintomatkalla. Myös visiittiä Pohjois-Koreaan on suunniteltu, sillä siellä on kuulemaa saatu seurakunta hyvään järjestykseen ja kyetty kitkemään pois kaikki vaarallinen ääriaines, joka vain tuhoaa hyvän yhteiskuntaprofiilin ja rikkoo suhteet poliittiseen eliittiin ja uudistusmielisiin. Joku hävytön oli kirjoittanut kirkon vieraskirjaan nimimerkikseen ”messiaaninen körtti”.

Kirkon restauroimisessa on saatu merkittävää apua taiteilija Hannes Hörhöltä, joka on luvannut maalata uuden alttaritaulun kirkkoon. Maailman mainetta niittänyt taiteilija on aivan liikuttunut jo etukäteen saamastaan tehtävästä, varsinkaan kun seurakunta ei ole mitenkään halunnut sitoa kuuluisan taiteilijan käsiä antamalla mitään aihetta. Tuon taulun hinnaksi on arvioitu 1,5 miljoonaa euroa, joka ei ole muuten kuin puolet uusien urkujen hinnasta. Tämän taloudellisen lisän vuoksi, seurakunta on päättänyt supistaa tämän vuoden lähetystyöhön osoitetut määrärahat taulun kuluihin. Seuraavaan budjettiin on jo varattu 800000 euroa tekstiilitaiteilija Hertta Hissukan gobeliinia varten. Se tullaan sijoittamaan saarnatuolin alle ja aiheeksi on sovittu auringonlasku kyöpelivuorelta tai hei tonttu-ukot hyppikää. Vielä seurakunta on päättänyt sijoittaa 900000 euroa hautausmaan aistilliseen valaistukseen, värivalot pyörivät scannerilla ympäristöön luoden sateenkaarimaisen paratiisitunnelman. Tämän projektin tuottaa Hintelä Happonen yhtiö, jolla on kokemusta jo pääkaupunkiseudun vastaavista hankkeista. Kansa tulee ilostumaan nähdessään rakkaittensa haudat monenkirjavissa väreissä. Tämän projektin toivotaan helpottavan myös kuolemaan suhtautumista, joka vaikuttaa olevan edelleen seurakunnan suurin ongelma?

Tässä tällä kertaa tärkeimmät Sodomasta. Auringonnousua odotellen toimittaja T Tarkkaavainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti