perjantai 27. lokakuuta 2023

Kun kuuluisuus kompastuu tai kuolee....

 Maailma on laittanut väkensä eriarvoisiin lokeroihin ja sen mukaan meitä ihmisiä täällä arvostetaan. Kun kuuluisuus kuolee, hänen viime hetkiänsä seurataan tiedotusvälineissä herkeämättä, vaikka hän olisi ollut tyhjäntoimittaja. Kun tavallinen ihminen kuolee, hänestä ei ole uutista. Hänet mainitaan


yhdeksi hukkuneista, sodan uhreista, kadonneista, ojaan ajaneista, onnettomista, tilastollisesti. Saarn.9:15. Mutta siellä oli köyhä, viisas mies, ja hän pelasti kaupungin viisaudellaan. Mutta ei kukaan ihminen muistanut sitä köyhää miestä. Se köyhä ja viisas mies on Jeesus, jota pidetään kääntymättömien taholta arveluttavana ja tuntemattomana. Uskova saa arvonsa Vapahtajasta. Uskovan kuolema on Jumalan silmissä arvokas, vaikka häntä ei täällä miksikään noteerattaisikaan. Ps.116:15. Hänen pyhäinsä kuolema on kallis Herran edessä.

 


Kaupunki kuvaa seurakuntaa, jossa Kristus tekee työtään. Seurakunnan pitäisi olla sellainen paikka, jossa ihmistä kunnioitetaan Kristuksen tähden; Muuten maailmanhenki valtaa koko porukan ja elitismi tekee pyhistä lahkolaisia. Henkilövalinnat ovat silloin kuin suoraan Sodoman valtiopäiviltä?

Jaak.2:2-4. Sillä jos kokoukseenne tulee mies, kultasormus sormessa ja loistavassa puvussa, ja tulee myös köyhä ryysyissä, ja te katsotte loistavapukuisen puoleen ja sanotte: "Istu sinä tähän mukavasti", ja köyhälle sanotte: "Seiso sinä tuossa", tahi: "Istu tähän jalkajakkarani viereen", niin ettekö ole joutuneet ristiriitaan itsenne kanssa, ja eikö teistä ole tullut väärämielisiä tuomareita?

 


Kun kuuluisuus kompastuu, se huomioidaan, arvioidaan ja siitä tulee uutinen kuvien kanssa. Mutta köyhä saa kaatua, eikä sitä huomioi kun Jumala. Vanhana jokainen kaatuu useammin kuin nuorena. Joskus joku jää siihen, eikä enää nouse. Samoin ihminen kaatuu usein syntiin, on siinä jonkin aikaa ja sitten alkaa suunnitella ylös nousemista. Joskus hän ei jaksa nousta, joskus hän ei tahdo nousta, joskus hän nousee ja jatkaa kulkuaan mustaa kokemusta rikkaampana.

 

Ps.145:14. Herra tukee kaikkia kaatuvia, ja kaikki alaspainetut hän nostaa.

 

Miika 7:8 Älä ilku, viholliseni, minulle. Vaikka olen kaatunut, minä nousen vielä, vaikka olen keskellä pimeyttä, Herra on minun valoni.

 


Ps.105:37. Sitten hän vei Israelin sieltä varustettuna hopealla ja kullalla, eikä ollut hänen sukukunnissaan kompastuvaista. 43. Niin hän vei kansansa pois sen iloitessa, valittunsa heidän riemuitessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti