perjantai 6. syyskuuta 2024

Jos ois kaikki mun, vaan puuttuis Jeesus…..

Kävelin tässä eräänä päivänä vilkasliikenteisen tienristeyksen suojatietä pitkin. Yritin olla oikaisematta poikki tien toiselle puolelle ojan ja nurmen yli, että olisin malliesimerkki liikennekuuliaisesta kansalaisesta. Siihen ilmestyi viereeni (hän oli ollut jo edelläni) vanha nainen, joka köpötteli "ykkösvaihteella" hitaasti eteenpäin. Pian hän pälyili epäluuloisesti ympärilleen, kun autoja tuli ja meni koko ajan sinne tänne. Menin siihen hänen viereensä ja sanoin, että mennään tässä porukassa yli, kyllä ne meille tietä antaa. Ja hän vain valitteli olevansa hidas. Vastasin, ettei se haittaa, on meillä aikaa - ja kyllä ne vartoaa. Hän hymyili ja köpötteli yli tien. Sitten emme enää nähneet toisiamme.


Aikamme me ystävät taaperramme täällä, aluksi paikallamme, vähitellen kierien, sitten kontaten, sitten kävellen, sitten kipittäen, sitten juosten, sitten kiiruhtaen, sitten taas hiljentäen, sitten kävellen, sitten köpötellen, sitten kovin hitaasti laahustaen, sitten toisten kyydissä ja viimein pysähtyen.

Missä vaiheessa sinun elämäsi on tänään, millainen vauhti, kiire? Onhan sinulle pääteasema selvänä, ja asiat Jumalan kanssa kunnossa?

 

Vanhassa laulussa sanottiin:

1. Jos ois kaikki mun, vaan puuttuis Jeesus, oisko silloin elon arvoa, tyydyttää oi voisko katoovaiset kaihon syvyydessä sydämen.

2 Jos ois kaikki mun, vaan puuttuis Jeesus, ansaitsisko voitto taistella? Onko mainen ilo mainittava Jeesukseni rauhan rinnalla.

 

Kotimme viereen ilmestyi eräänä päivänä kaivinkone, joka möyri rajanaapurimme ja meidän välistä uuden sähkökaapelin. Siivosin viikon verran poikien jättämiä jälkiä ja katkaisemia oksia. Istutin muutaman puuntaimen tyhjiin kohtiin. Kului kuukauden verran ja taas tulivat möyrijät, tällä kertaa asialla olivat puhelinmiehet ja uusi nopea valokuitukaapeliläheiseen vanhainkotiin (Ilmeisesti ei kuitenkaan vanhusten iloksi?) Pian homma oli hoidettu ja jäljet peitetty, uusi asfaltti peitti jäljet.


Taas kului kuukausi ja nyt tuli uusi porukkatöihin upottamaan uutta sähkökaapelia suuresta

kelasta Pikonlinnan sairaala-alueen uusille asiakkaille….

Sitten koko tonttimme kadunpuoleinen osa suljettiin kaikesta liikenteestä ja meille jätettiin vain pieni kulkureitti kotiimme. Mietin, milloin joku ilmestyy taas kaivinkoneen kanssa lähistölle? Monen päivän työt kotimme ympäristössä ovat pian peitetyt ja kukaan ei tiedä, mitä siellä on tehty, ellei joku heitä valista tästä.

 

Kuitenkin nämä toimet ovat ilmeisen välttämättömät tulevaisuutta silmällä pitäen. Jumalan valtakunnan tärkein työ ihmissielujen pelastumiseksi tapahtuu näkymättömissä, pinnan alla. Sydänten tuntija vaikuttaa pyhän sanansa ja esirukousten kautta murtavaa kyntötyötä, että evankeliumin hyvä siemen voitaisiin eräänä päivänä tiputtaa pehmeään sydänmaahan. Vain pieni osa pelastustyöstä on näkyvää toimintaa. ”Meidän tähtemmehän on kirjoitettu, että kyntäjän tulee kyntää toivossa ja puivan puida osansa saamisentoivossa.” 1.Kor.9:10. Kun Jumalan kaivinkoneet jyystävät maata, siinä on meteliä ja pölyä ilmassa. Kuoleman, saatanan ja synnin vangitsemat sielut ovat helteessä, eivätkä ne päivät tunnut mukavilta. Valvottaa, hiki nousee pintaan ja pikkupirut istuvat olkapäillä. Tuonela ei irrota helposti otettaan saalistaan. ”Niin kuin maa kynnetään ja kuokitaan, niin ovat meidän luumme hajotetut tuonelan kuilun suulle.”Ps.141:7.

 


Edelleen vanhassa laulussa sanotaan:

3. Jos ois mulla rikkaudet ja rakkaus, kunnia ja maine ihmisten, mutta toivoa ei ikuisuuden, satamaa ei elon purrellen.

4.Jos ois kaikki mun, vaan puuttuis Jeesus, rakkautensa kuoloon kestänyt, minne kääntyis maassa avarassa sydän heikko, tuskiin nääntynyt.

5.Ilman Jeesusta jos elää voisin, miten olis kuolla Hänettä! Ilman Häntä laakson syvyydessä, ilman Häntä ijäisyydessä!

 

On turha ajatella, että ihmiset pelastuisivat karkkia imeskellen auringon paisteessa ja menisivät leikiten taivaaseen. Turha ajatella, että syntiä ei olisi tai sen voima olisi vähäinen, tai että siitä pääsee irti päättämällä hylätä se. Sielun pelastukseen tarvitaan Totuuden sana ja Kristuksen veri, näillä avaimilla aukenevat taivaan ovet. Tällainen toiminta synnyttää aina pahennusta maailmassa ja siksi uskovat yrittävät naamioida tekemisensä hyväksi ja ystävälliseksi. Esiinnymme näennäisen vaarattomina ja lempeinä hymyillen, mutta meillä on aina taka-ajatus – haluamme ryöstää sielut vihollisilta Kristukselle.

 


Jeesus meni tuonelaan ja nousi taivaaseen, hän vain voi pelastaa ihmisen. Älä siis ystäväni pelästy, kun Herra laittaa kaivinkoneensa möyrimään sinun ja rakkaittesi sydämen maata. Hänellä on hyvä tarkoitus, perusparannus on välttämätön. Kiusallinen syväkaivuu on kuin hammaslääkärin juurihoito, jossa mätäpesäkettä sorkitaan ja puhdistetaan. On turha laittaa paikkaa päälle, jos alla muhii vielä miljoona myrkynkylväjää. Vanha kaupanmainos sopii hyvin tähän ja adventin aikaan: Lihaa säästämättä, laadusta tinkimättä. Elämme toivossa, sillä meidän Herramme on taitava, hän onnistuu aina. On vain suostuttava hänen toimenpiteittensä alle.

 

Vielä vanhassa laulussa sanottiin:

6.Mut nyt kaikki mun on Jeesuksessa, lääke sydänhaavaan, kärsivän, syntiä ei, jot' ei anteeks antais, tuskaa ei, jot' ymmärtäis ei Hän.

7.Jos on mulla Jeesus, yksin Jeesus, eikä mitään muuta, sieluni omistaa saa Hänessä oi kaikki, Hän suo elon yltäkyllälti.

 

Kun Jeesus puuttuu, ihmiset keskittyvät politiikkaan, urheiluun, tieteeseen, taiteeseen, hyvinvointiin ja luonnonsuojeluun. Mutta epäonnistuvat näissä kaikissa vallitsevan perisynnin tähden.

Kun Jeesus puuttuu, perheet hajoavat ja ihmiset hylkäävät toisensa.

Kun Jeesus puuttuu, lapset voivat pahoin ja tekevät pahaa,

Kun Jeesus puuttuu, vankilat paisuvat ylisuuriksi asiakkaistaan.

Kun Jeesus puuttuu, valhe ja epäjumalanpalvelus valtaavat alaa.

Kun Jeesus puuttuu, kristillisyys kuolee ja raamattuvastaisuus rehottaa.

Kun Jeesus puuttuu, penseys viihdyttää uskonnollisia mieliä.

Kun Jeesus puuttuu, joutuvat ihmiset kantamaan omat kuormansa, vihansa, katkeruutensa, pettymyksensä, ahdistuksensa, sairautensa itse, yksin.

Kun Jeesus puuttuu, ei ole syntisellä puolustajaa, vapahtajaa, pelastajaa.

Kun Jeesus puuttuu, jää vain vallitseva kansanvalta heliseväksi henrnepurkiksi maailman ongelmiin.

Kun Jeesus puuttuu, sota riehuu, viha valtaa alaa ja sielut pelkäävät.

Kun Jeesus puuttuu, rikkaat sortavat köyhiä ja köyhät kiukuttelevat.

Kun Jeesus puuttuu, synti täyttää ihmissydämet ja sielut kulkevat kohti ikuista kadotusta.

Kun Jeesus puuttuu, ei ole rakkautta, uskoa, eikä toivoa.

Kun Jeesus puuttuu, pimeys hallitsee, paha pitää valtaa, kuolema kolkuttaa ja epätoivo uuvuttaa.

 


Rukous:

Auta meitä, Jeesus elämäntiellä, lähimmäisten kanssa, ohi muurien ja esteiden, arkipäivien tarpeiden ja kun opetat meille uusia asioita, tai vietä katsomaan syvälle. Anna meille, Jeesus, aina avoin sydän sinulle, niin että se olisi kokonaan uskovainen. Suo meille rauha ja ilo sellaisina päivinä, kun sinun murtava ja uudistava työsi kohtaa meitä ja rakkaitamme. Auta meitä kadottamaan lihallisuutemme ja viritä meissä Hengen elämä tahtomallasi tavalla, ajalla ja paikassa. Iloiten odotamme sinua, Kristus, sinä suuri ja ikuinen, jolle Isä on antanut kaiken vallan. Tule rakkaittemme elämään ja pelasta heidät. Murra vihollisen voima ja kahleet, että vastasyntyneet taas todistaisivat sinusta, laulaisivat sinulle. Siunaa ihmisiä tässä ajassa niin, ettei kenenkään tarvitse sanoa, että Jeesus puuttuu!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti